Onları ebeveynlerinizin veya büyükanne ve büyükbabanızın evinde binlerce kez görmüş olacaksınız ve fark edilmeden gidecekler: onlar rattan mobilya, yetmişli yılların çok azı gibi bir sembol, bir süredir dekoratif dünyaya büyük bir şekilde geri döndü.
raf On yedinci ve on sekizinci yüzyıllarda mobilyada kullanılmaya başlandı, burada lüks mobilyalarda moda oldu, tasarımcıya kadar Michael Thonet19. yüzyılın ikinci yarısında kullanımını yaygınlaştırarak en mütevazı hale getirmiştir.
Ulusal düzeyde ve zamanımızda solda ve sağda kullanılmıştır. retro tarzı 60’lardan ve 70’lerden, özellikle yatak başlıkları ve koltuk sırtlarında. Ancak iç tasarımın kendisine sunduğu bu ikinci hayatta, o zamanlar hayal bile edilemeyen uygulamalarla tüm potansiyelini göstermek için büyük bir güçle geri dönüyor.
iç mimarlar ve dekoratörler Dünyanın yarısı, belki de Akdeniz tarzının yükselişi ve her türlü mobilya ve aksesuarda hasır veya rattan gibi doğal malzemeler ve bitki liflerinin kullanılması sayesinde birkaç yıldır kullanıyor. Aslında, zaten son baskılarında CasaDecor bu malzemeyle birkaç oda görebiliyorduk.
L’nin yeni uygulamalarıiç tasarımda ızgara Akla gelebilecek her şeyi kapsıyorlar, ancak bir düğme göstermek için, bu malzemeyle süslemek için bir fikir edinmek istemeniz durumunda size birkaç örnek göstereceğiz.
Kanepeler
Bu parçalarda ızgara her şeyden önce yapı (sırtlık ve kollar), tamamen veya kısmen döşemeyle birleştirilmiş.

Sandalyeler
Sandalyelerde yedek ister düz ister kavisli olsun, ızgaranın doğal yaşam alanı haline gelir.
Ancak, kendi başlarına kullananlar da var. oturma yeriyaz aylarında şort veya mini etek giyildiğinde bacakta iz bırakabilirler.
Koltuklar
Son derece estetik, file ile yapılmış koltuklar rattan İç tasarımda güncel olmak isteyenler için çok “in” bir seçenektir.
Kanepelerde olduğu gibi bu durumda da ızgara, genellikle yapıya (tam veya kısmi) ve kollara yoğunlaşarak en merak uyandıran tasarımları ve kombinasyonları yapabilmektedir.
Büfeler ve şifonyerler
Kendisi bir tür “ağır” mobilya olduğundan, file çekmeceler ve büfeler Öte yandan çok hafif olma eğilimindedirler ve Akdeniz veya tropikal tarzdaki evlerde idealdirler.
Bu durumlarda ızgara, esas olarak kapılara veya çekmecelere dokunarak tüm mobilyaya veya sadece bir kısmına uygulanabilir.
Yan masalar ve başlıklar
60’ların klasiği: başlık. Yine de bugün, özellikle aynı malzemeden yapılmış komodinler ile kombine edilirse veya daha koyu tonlarda renklendirilirse veya kendine özgü bir tasarımla yatak başlıklarına uygulanırsa çok modern olabilir.
Ekranlar ve raflar
Daha az yaygın bir uygulama türü, ekranlar ve raflar. Ekranlar dekoratif olan her şeyden daha fazlası olma eğilimindedir, çünkü ızgaralardaki delikler arkada ne olduğunu görmenize izin verir ve bu nedenle örneğin bir soyunma odası için geçerli olmayacaktır, ancak aynı derecede harikadırlar 🙂
raflar kendi paylarına, genellikle arkadaki ızgarayı veya rafları, yapısı için ahşap veya demir gibi diğer malzemelerle birleştirirler.
Banklar ve TV mobilyaları
Çok moda olan ızgara, tv mobilyasıGenellikle cephelerde (menteşeli kapılar, sürgülü kapılar veya çekmeceler olsun) kullanıldığı ve özellikle ahşapla iyi bir şekilde birleştirildiği ve kontrast vermek için küçük bir renk dokunuşu sağladığı yerlerde.
aydınlatma
lambalar Bazı parçaları bir ızgara üzerindeyken aynı zamanda günün düzenidir ve hem daha klasik ortamlarda hem de daha çağdaş bir tarza sahip olanlarda iyi görünürler.
Ayrıca, bu durumlarda, olmadığı için raf tamamen opak ancak ışığın sızdığı küçük delikler nedeniyle, bu lambaların açıldıklarındaki etkileri genellikle oldukça merak uyandırıyor.
Sehpalar
Sehpalar ve yan masalar etkisinden de kaçmazlar. Raflar gibi, ızgara da genellikle ahşap veya metal yapılarla birlikte yatay düzlemlerde kullanılır.
Diğer unsurlar
Arka paneller, dolap kapakları ve küçük aksesuarlar, iç tasarımdaki ızgaranın birçok uygulamasından diğeridir.
Neyse, 30 yıl önce bize kim söyleyecekti! Hayat birçok dönüş alırsa 🙂
Üzerinden: arcainrete.com | archello.com | aventuredeco.fr | behance.net | flickr.com | ganj.fr | joliplace.com | madeindesign.com | pinterest.com | tikamon.com | urbanoutfitters.com